Eikenhouten tuinkamer

Een stijlvolle tuinkamer, door Soetendaal ontworpen en uitgevoerd bij een landelijke villa in Odijk. Gebouwd met duurzame materialen en berekend op de plaatsing van zonnepanelen.

Wensen van de opdrachtgevers

Het ontwerp van deze eikenhouten tuinkamer hebben wij in nauw overleg met onze opdrachtgevers gemaakt. Op zoek naar een robuuste vorm en duurzame materialen kwamen ze via onze projecten op Pinterest met ons in contact, waarna we de wensen en eisen in kaart hebben gebracht. Het idee was om het weidse uitzicht maximaal te benutten én beschut te kunnen genieten van het buitenleven. Alle onderdelen zijn 3D uitgetekend en in de verschillende ontwerpfases gepresenteerd aan de opdrachtgever, zodat de uiteindelijke schuur zonder verrassingen en helemaal naar wens kon worden opgeleverd.

Indeling

Het prachtige uitzicht over de weilanden heeft de vorm van de schuur bepaald: de grote half open loungeruimte is gericht op het uitzicht en de tweede tuinkamer met eettafel dicht bij de woning. Aan de achterzijde is een gesloten ruimte gecreëerd voor het opbergen van tuinmeubilair en tuingereedschappen.

Materialen en afmetingen

Deze eikenhouten schuur staat als een huis door de fundering van gewapend beton. Deze is verborgen onder een onopvallende vloer van lichte natuurstenen tegels. 

De zware eikenhouten balken zijn onbehandeld. De verbindingen zijn robuust geschroefd en afgewerkt met eikenhouten pennen. Kozijnen zijn van staal en stijlvol zwart afgelakt.

Er is gekozen voor een afwerking met een holle golvende OVH dakpan in een donkere leikleur, waardoor de schuur op een natuurlijke manier aansluit bij de omgeving. De dakconstructie hebben we in samenspraak met de installateur berekend op de plaatsing van zonnepanelen.

De gesloten schuurruimte aan de achterzijde is door ons geïsoleerd en afgetimmerd.

Lengte: 8 m. Diepte: 4,5 m. Hoogte: 3,75 m.

Het interieur van de tuinkamer. De onderdelen zoals de eikenhouten dakliggers zijn CNC gefreesd voor een optimale pasvorm.

De houtverbindingen hebben een ambachtelijke look: ze zijn voorgeboord, geschroefd en afgewerkt met eikenhouten pennen.

Het dak is afgewerkt met zinken dakgoten en geschikt gemaakt voor de plaatsing van zonnepanelen.

Bekijk ook deze schuren:

Woodview

Een ruim en licht tuinkantoor

Lees meer

Grote veldschuur

Grote veldschuur met stal en buitenkeuken

Lees meer

Woodflue

Sfeervolle schuur met binnen- en buitenhaard

Lees meer